De Carolusschool in Sint-Amands gezond en asbestvrij

Carolusschool Puurs-Sint Amands
De Carolusschool te Puurs-Sint Amands

De Carolusschool in Sint-Amands gezond en asbestvrij

Het Sint-Jan Berchmansinstituut van Puurs-Sint Amands heeft  alles in het werk gesteld om zo snel mogelijk volledig asbestvrij te zijn. Tegen 2034 moeten alle asbestproducten uit de scholen verdwenen zijn.    De saneringswerken werden tijdig ingepland, bij de start van de grote vakantie, zodra er geen kinderen meer rondlopen.  In een zeer vlotte communicatie en samenwerking met Asbitech is de veiligheid tijdens de werken altijd prioritair gesteld.

Asbest werd vroeger in duizenden producten verwerkt, wegens de goede eigenschappen als bindmiddel, vuurbestendheid … en de prijs.  Het nu nog aanwezige asbest is in gebonden toestand en niet schadelijk voor de omgeving en gezondheid.  Intussen zijn zowel de plafondplaten als wandplaten achter schoolborden, prikborden en radiators  vakkundig in hermetische zone verwijderd.

Deze scholengemeenschap heeft een duidelijke visie over een asbestafbouwbeleid en gaat voor een volledig “gezond”  gebouwenbeheer. De Carolusschool is al terug tip top in orde voor het komend schooljaar !