Samen naar een asbestvrije wereld

voetbalclub Malderen asbestvrij
eerste asbestverwijderingsproject van Da's Best in Malderen

Samen naar een asbestvrije wereld

VZW DA’S BEST Malderen streeft ernaar asbest uit de wereld te helpen.  Het gezin Van Sande moest veel te vroeg afscheid nemen van echtgenoot en vader Dirk, geveld door longvlieskanker.  Zijn laatste advies aan vrouw en kinderen :  Stay hungry, stay foolish. Leef je leven ten volle, heb geen spijt en ga ervoor. Vaak sloot hij nadien af met: ‘want da’s best’.

Concreet willen zij de bewustwording rond de asbestproblematiek verhogen en de nodige middelen verwerven om asbest op een veilige manier te verwijderen op openbare plaatsen en dit op een positieve, constructieve manier. In 2019 vond een eerste project  plaats : verwijdering van de asbestplaten aan de kantine van  voetbalclub KFC Malderen.

Met veel vrijwilligers werd een gans weekend gewerkt, gesteund door veiligheidsadvies en -materiaal geschonken door Asbitech.  Op deze manier maken we onze leefomgeving beetje bij beetje een betere plaats om te leven.

hun verhaal kan je volgen  https://www.facebook.com/dirkvansande/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARDPT1BzX32oeW34a94bxijf-nqlnwGX4x3dslQ-Pgtb_BUAm4n_VrIZktElkTr7T7vpoSb5VMFmZg3y

Intussen zijn ze erkend als fonds bij de Koning Boudewijnstichting