nieuws

Wie mag asbest verwijderen?

Asbestvezels kunnen bijzonder gevaarlijk zijn. Als ze worden ingeademd kunnen ze voor veel gezondheidsproblemen zorgen. Op het moment dat u er zeker van bent dat u met asbest te maken heeft, is het tijd om de asbest te verwijderen. Daarbij rijst dan vaak al direct de vraag; wie mag asbest verwijderen? Kunt u dit bijvoorbeeld zelf doen?

man die aan een dakgoot werkt

Asbest verwijderen zelf doen?

Asbest zelf verwijderen is eigenlijk nooit een goed idee. Er is simpelweg te veel kans dat u het op een manier doet die niet volkomen veilig is. Aangezien dit gevaar algemeen bekend is, is het zelfs in veel gevallen niet eens toegestaan om asbest zelf te verwijderen. Het is volgens de regels de bedoeling dat alleen een gecertificeerd bedrijf asbest mag verwijderen.

Een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf:

  • Gebruikt volkomen veilig materiaal: Om asbest veilig te verwijderen, moet er gebruik worden gemaakt van beschermende middelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan beschermende kleding en een masker. Een asbestverwijderingsbedrijf heeft alle benodigde materialen in huis om dit voor elkaar te krijgen.
  • Hanteert een specifieke werkwijze: Daarbij is het ook belangrijk om op een specifieke manier te werk te gaan. Het is bijvoorbeeld totaal niet veilig om met brute, lompe kracht een stuk asbest uit een muur, een plafond of van een leiding te verwijderen. Het verspreidt zich dan direct door het hele huis. Asbestverwijdering vraagt om een zeer fijne werkwijze. Eentje waarvan een gecertificeerd bedrijf precies weet hoe deze werkt.
  • Zorgt voor een veilige opruiming: Tot slot zorgt een ervaren asbestverwijderingsbedrijf ook voor een veilige opruiming van het asbest. Het is namelijk niet de bedoeling dat dit zomaar open en bloot ergens buiten komt te liggen. Het doet daar dan misschien nog wel meer schade dan bij u thuis of op kantoor het geval zou zijn geweest. Een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf zal dan ook dit onderdeel vakkundig aanpakken.

Heeft u momenteel dus te maken met asbest? En bent u op zoek naar een gecertificeerd bedrijf om de asbestverwijdering voor u te regelen? Dan helpen wij u graag verder. Als asbestverwijderingsbedrijf hebben wij reeds veel ervaring opgebouwd. We weten daardoor als geen ander hoe we dit op een correcte, veilige wijze aanpakken. Voor u het weet, is uw omgeving weer volkomen veilig.

man die aan het stofzuigen is

Verwijderen van niet-hechtgebonden asbest

Niet-hechtgebonden asbest is een zeer gevaarlijke vorm van asbest. Deze vorm van asbest is namelijk niet verankerd in het bindmiddel. Dat wil zeggen dat de asbestvezels relatief ‘los’ zitten. Bij de minste of geringste beweging komen de asbestvezels dan al vrij in de lucht. Bovendien is er dan ook nog eens sprake van een zeer hoog asbestgehalte. U moet dan denken aan percentages uiteenlopend van 75% tot aan de volle 100%. Meer dan genoeg reden dus om dit zorgvuldig aan te pakken.

Het verwijderen van niet-hechtgebonden asbest moet u dan ook altijd overlaten aan een gecertificeerd bedrijf. Als asbestverwijderingsbedrijf gaan wij extra nauwkeurig te werk bij dit type asbest. Heeft u met deze soort te maken en wilt u deze op korte termijn laten verwijderen? Laat het ons dan direct weten.

Bestelwagens firma asbitech
man aan het stofzuigen
Asbitech volgen:

logo Asbitech

Hoeikensstraat 5/20
2830 Willebroek
België

+32 (0)3 605 03 63
info@asbitech.eu

BE 0807.287.052
VCA/1796826