nieuws

De AWAM-subsidie voor controle op asbest en om asbest te laten verwijderen.

Stad Antwerpen biedt premies aan voor het verwijderen van asbest in leidingisolatie en vloerbekleding. Met deze premie kunt u een deskundige ter plaatse laten komen om te controleren of er daadwerkelijk asbest verwerkt zit in de leidingisolatie van uw cv-ketel of in de lijm van uw vloerbekleding. In dit artikel bespreken we wat de premie inhoudt, hoe de procedure in zijn werk gaat en hoe u zich kandidaat kunt stellen.

U kunt een premie ontvangen voor twee zaken; voor het controleren of er asbest aanwezig is en voor het effectief saneren van het asbest.

Controle op asbest

U vraagt een offerte aan een één van de deelnemende deskundigen. De deskundige:

  • neemt bij u thuis een staal van uw leidingisolatie en/of vloerbekleding
  • controleert in een erkend labo of het staal asbest bevat

U krijgt 90% korting op de factuur tot maximaal 139,50 euro exclusief btw, zowel voor leidingisolatie als voor vloerbekleding. U krijgt deze korting ook als het staal geen asbest bevat. 

Asbest laten verwijderen

Bevat het staal asbest? Of heeft u al een verslag van een erkend labo? Dan vraagt u best een offerte aan bij één van de deelnemende aannemers. Asbitech is uiteraard één van deze deelnemende aannemers. De aannemer:

  • komt bij u thuis kijken en maakt een offerte op
  • informeert u over het verwijderen van asbest

U krijgt 50% korting op de factuur tot maximaal 5000 euro exclusief btw, zowel voor leidingisolatie als voor vloerbekleding. Voor een gemeenschappelijke stookinstallatie in appartementsgebouwen bedraagt de korting maximaal 7000 euro exclusief btw. U moet deze korting niet voorschieten, u krijgt onmiddellijk korting op de factuur.

Wat zijn de voorwaarden?

U moet zich eerst kandidaat stellen bij de Stad Antwerpen tussen 1 april en 30 september 2022. Dit is mogelijk wanneer:

  • Uw woning in de stad Antwerpen of een district ligt.
  • U eigenaar bent van de woning (die u bewoont of verhuurt).
  • U een VME of syndicus bent.
  • U een vzw bent met een gebouw bewoond door natuurlijke personen (voor een administratieve zetel kunt u deze premie niet aanvragen).
asbest in vloerbekleding
Asbitech volgen:

logo Asbitech

Hoeikensstraat 5/20
2830 Willebroek
België

+32 472 06 02 46
info@asbitech.eu

BE 0807.287.052
VCA/1796826