Hogere versnelling bij Asbitech

hogere versnelling
Links : Jochen Bessems -Rechts : Jan Soeters

Hogere versnelling bij Asbitech

Als we terugblikken op iets meer dan 5 jaar Asbitech, dan zien we hoe met een enorme drive en enthousiasme een bedrijf stevig op de kaart kan gezet worden.

“Met tientallen jaren ervaring in deze branche zijn we uiteindelijk met 4 man in 2014 zelf gestart met als doel : tussen de grote jongens onze plek veroveren. We hebben gefocust om continu verbeteringen door te voeren in onze werkwijze, klantenaanpak en veiligheidsvoorwaarden” , stelt oprichter Jan Soeters.     “Gaan voor de top brengt ook  wel enorme uitdagingen mee : zowel de offertes als de planningstool zijn beter gestructureerd, meer aanwervingen blijven nodig en tenslotte hebben we een sales- & marketingstrategie voorzien. Asbitech is klaar voor de toekomst.  We blijven trouw aan onze  missie : veiligheid en kwaliteit voorop. Door nauw samen te werken met onze relaties kunnen we maximaal resultaat behalen. We zijn vooruitstrevend en richten ons op nieuwe ontwikkelingen.”

Inmiddels is Asbitech gegroeid naar 21 medewerkers vandaag, en het bedrijf is zeer actief in zowel de petrochemie als in de civiele bouw.  Met het oog op het (versneld) asbestafbouwbeleid in Vlaanderen staat Asbitech ook ten dienste van particuliere opdrachten.

Jochen Bessems : “Onze structuur is er klaar voor en hoe complexer de projecten, hoe hoger het veiligheidsniveau, hoe beter we ons in ons sas voelen.  Al onze medewerkers zijn en blijven goed opgeleid waardoor we voldoen aan alle erkenningen die nodig zijn in ons vak als erkende asbestverwijderaar. Onze specialiteit blijft het demonteren en verwijderen van niet-hechtgebonden asbest, toch zijn de toepassingen en producten van asbest in gebouwen zo divers, dat we gaan voor een oplossing voor elke type asbestsanering”.

Wij zijn dan ook bijzonder trots op enkele ‘speciale’ realisaties waaronder het Koninklijk Paleis, de abdij van Tongerlo, het onderhoud aan de Kennedytunnel, de Brielenbrug te Willebroek, het oude gasthuis in Hoogstraten, ….  De verworven raamcontracten van de Vlaamse Overheid en van de Stad Antwerpen hebben vast en zeker nog aardig wat in petto voor ons.

De uitdagingen in 2020 hebben onze alertheid gestimuleerd.  We verbreden onze doelgroepen, versterken onze commerciële cel en breiden nog verder uit met zowel extra arbeiders als extra ondersteuning op de planning- en offertedienst.

Dit heeft ook geleid tot een switch aan de top. Vanaf juni neemt Jochen Bessems het dagelijks beleid als zaakvoerder over van Jan Soeters, die zijn commerciële ervaring en passie zowel in de petrochemie als in de industrie verder wil uitbouwen.

Beide heren werken al méér dan 10 jaar zij aan zij in de asbestwereld en de verandering van stoel zal heel vlot leiden naar een hogere versnelling in de groei en naar een stevigere marktpositie.